Bredestraat 4, 4823 ZA Breda

De Rolerisuit-boerderij: 


boerderij 2019

Sinds 1993 is Rolerisuit gehuisvest in een oude boerderij aan de rand van de Haagse Beemden. Achter de boerderij staat een bakhuisje. Voor is een grote siertuin met vijver, achter is een terras met een volière. Aan de zijkant rechts bevindt zich een moestuin.In de wei aan de linkerkant lopen twee nieuwsgierige emoes rond. In de grote wei aan de achterkant lopen schapen, geiten en bokken rond. Verder zijn er nog twee hangbuikzwijnen, konijnen, kippen en een poes. 

Toch wel regelmatig wordt gevraagd hoe oud de oude boerderij nu eigenlijk is. Helemaal zeker weten we dat niet. Ook de gemeente, die het pand in de jaren negentig van de vorige eeuw aankocht, weet het niet. Maar naast de voordeur zit een gevelsteen. Toen die grondig schoongemaakt was konden we de tekst erop eindelijk goed lezen. Er staat 'C.A. van Rosmeulen 25 4 1887'. We nemen daarom aan dat Van Rosmeulen de 'bouwboer' is en dat de boerderij aan het eind van de 19e eeuw opgeleverd werd. De boerderij is zeer waarschijnlijk niet onder een architect gebouwd, de bouwtekeningen zijn in ieder geval nooit boven water gekomen. 

terras 2019 

De Rolerisuit-boerderij bezoeken met uw groep 

De Rolerisuit-boerderij heeft een grote, mooie siertuin, een grote dierenwei, een ruim terras achter de boerderij en een ontmoetingsruimte in de boerderij.
Van maandag t/m vrijdag zijn groepen, vanaf 15 personen, die tot onze klantenkring behoren, van harte welkom.
Over de mogelijkheden voor het verzorgen van een koffietafel, hightea of eventueel pannenkoeken bakken door uzelf of door ons, verzoeken wij u om dit vooraf telefonisch af te stemmen op dinsdag of donderdag tussen 10 - 12 uur (tel. 076-5426006) en daarna een aanvraagformulier via onze website in te vullen.
U kunt ook zelf andere activiteiten organiseren in de ontmoetingsruimte (spelletjes, muziek, zang e.d.). Voor de muziek kunt u gebruik maken van de geluidsinstallatie, maar u kunt ook een muzikant meebrengen. Ook dit weer graag van tevoren afstemmen.

Koffietafel

Diertjes

Emoes

De tuin

  

 Heeft u nog vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. (tel. 076 5426006)

Wij hopen u spoedig op de boerderij te mogen begroeten !